onsdag 8 september 2010

Höstens planering

Under hösten kommer Djurens Rätt Stockholm hålla i föreläsningar, möten, flygbladsutdelningar, insändarverkstad och andra aktiviteter som rör arbetet för djuren! Här nedan finns en preliminär planering som du gärna får titta närmare på. Anmäl gärna ditt intresse redan nu så vet vi hur stort intresset är för de olika aktiviteterna.

Har du någon idé om någonting som du skulle vilja att Djurens Rätt Stockholm ska göra? Hör gärna av dig till oss med dina förslag så fixar vi något tillsammans! Det kan vara allt ifrån mindre träffar eller medlemsmöten till större projekt eller kampanjer. Kontakta oss på vår mail stockholm@djurensratt.se eller via vår Facebook-sida.


7 september – ”Föreläsning för veganer”
Föreläsning om vegansk näringslära på NBV, Bergsunds Strand 43, T-bana Hornstull. Start klockan 18:30. Veganskt fika finns från 18:00. Kvällen kommer att innehålla teoretisk information och praktiska tips om hur man som vegan kan säkerställa sitt intag av de olika näringsämnena enligt de svenska rekommendationerna. Föreläser gör Clarissa Lijander, legitimerad dietist från Göteborgs Universitet. Allting är förstås helt gratis. För frågor kontakta David på david.stenholtz@djurensratt.se.

3 oktober – medlemsmöte för nya aktiva
Har du funderat på att bli aktiv i Djurens Rätt men aldrig riktigt kommit till skott? Vill du veta mer om oss i Stockholmsavdelningen och vad vi sysslar med? Då är det här rätt tillfälle för dig! Vi bjuder på fika och berättar om vad vi har gjort tidigare och om vad vi planerar framöver. Mötet kommer att hållas på Djurens Rätts kansli i Älvsjö. Tid ej bestämt. Mer info kommer.

10 oktober – Film, mat och djurrätt = en toppensöndag!
I samband med Djurens Dag den 4 oktober myser vi ihop oss på Djurens Rätts kansli i Älvsjö, äter god mat (allting självklart veganskt) och ser på film med djurrättsanknytning. Alla är varmt välkomna, både nya och gamla aktiva! Tid ej bestämt. Mer info kommer.

2 november – Föreläsning om mat och miljö
Föreläsning om animaliekonsumtion kopplat till miljö i samarbete med SMMI – Svensk Mat- och Miljöinformation. Föreläsningen hålls kl 18:30 på NBV, Bergsunds Strand 43, T-bana Hornstull. Veganskt fika finns från 18:00. Mer info kommer. För frågor kontakta David på david.stenholtz@djurensratt.se

17 november – Insändarverkstad i samband med pälsfria fredagen
Att stå ute och demonstrera på vintern är kallt och resulterar i väldigt många frusna aktivister, därför bryter vi i år traditionen och kör istället för den vanliga manifestationen på insändarverkstad! Kom och klura, knåpa, skriv och protestera! Fokuset är päls men självklart kan man också skriva om annat. Vi förbereder med insändarförslag och skrivtips, och som alltid bjuder vi på veganskt fika. Plats: Djurens Rätts kansli i Älvsjö. Tid: Ej bestämt. Mer info kommer.

November/December – Flygbladsutdelning/ar om fiskar
Snart börjar det bli dags för uppstart av vår fiskkampanj för vilken vi under en period arbetat med förberedelser. Målet med kampanjen är att få människor att reflektera kring att fiskar precis som alla andra ryggradsdjur kan lida och känna smärta, men också att uppmärksamma fiskarnas lidande i fiskeindustrin. Kampanjen kommer att starta upp ordentligt i vår men vi hoppas på att kunna smygstarta redan i höst/vinter. Beroende på när vi får våra flygblad om fiskar klara, kommer vi under hösten/vintern att ha en eller flera massutdelningar i närheten av tunnelbanan, kanske i stressgången på Centralen. Mer info kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar