lördag 10 oktober 2009

Eco Now

För första gången någonsin anordnades miljömässan Eco Now den 20-22 augusti i Kista. Kistamässan fylldes av alla möjliga typer av frivilligorganisationer, politiska partier och företag med en ekologisk/miljövänlig inriktning på sina produkter. Självklart var Djurens Rätts sommarturné där alla tre dagarna! Jag, som i vanliga fall är aktiv i Stockholmsavdelningen, deltog som volontär på torsdag kväll och hela lördagen.

På det stora hela tycker jag att det blev några väldigt lyckade dagar. Torsdagskvällen, som var en slags uppstart av mässan med enbart särskilt inbjudna gäster, var väldigt lugn. Tyvärr var det väldigt lite folk, och därmed inte så mycket för oss i montern att göra. Vi fick ändå in en hel del namn till 8hours-kampanjen, höll en handfull givande samtal och sålde ett par kokböcker och lite pins.

Lördagen i sin tur, tycker jag blev jättelyckad. Över 80 personer skrev under dagen på för kortare djurtransporter och sex personer valde dessutom att bli djurfaddrar, toppen! Vi sålde även massvis av kokböcker, rapporter, tygpåsar och pins. Något annat som var väldigt roligt var att många av dem vi pratade med sa att de åt vegetarisk och det var också många som redan var medlemmar i Djurens Rätt. Alltid roligt när man inser att man faktiskt är rätt många som jobbar åt samma håll! :)

Jag hoppas i alla fall att Eco Now anordnas nästa år igen och att det då är ännu fler besökare. Tack till arrangörerna för en mycket viktig mässa!

/ Tove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar