måndag 17 maj 2010

Djurens Rätts riksstämma

Nu i helgen hade Djurens Rätt sin stora riksstämma i Karlstad.

Vi i stockholmsavdelningen var på plats med ett dussin entusiastiska representanter. Vi var där för att diskutera och rösta på nya förslag, gå på spännande föreläsningar och (inte minst) knyta nya kontakter med aktiva från hela landet.

Från stämman har vi med oss tre extra spännande nyheter.

Den första stora nyheten är att vi fick en makalös ny förbundsordförande, Camilla Björkbom, som kommer leda hela Djurens Rätt de kommande åren!

Camilla Björkbom, Djurens Rätts förbundsordförande

Vår andra nyhet är att vi fick en mycket värdig vinnare av årets Guldråtta, som är Djurens Rätts prestigefyllda pris för exceptionella insatser för djuren. Årets självklara vinnare var Djurrättsalliansen som verkligen gjort sig förtjänta av priset, genom sitt arbete med ett liv som gris


Den tredje nyheten
gäller ett förslag som stockholmsavdelningen hade med sig till stämman. Vår idé var att lokalorganisationer ska kunna få hjälp att starta butiker eller caféer, något som tidigare fanns lite överallt. Både Djurens Rätts styrelse och stämman var (härligt nog) positiva till idén!

Under året kommer det att tas fram ett konkret förslag som ska presenteras på nästa riksstämma. En butik kommer sedan startas någonstans i landet som ett pilotprojekt. Om det går bra kommer vi kanske få många Djurens Rätt-butiker runt om i hela landet!

Med lite tur kanske vi kan få ett äkta djurrättsligt café i Stockholm om några år. En mötesplats för alla som bryr sig om djurens situation. En plats där allt fika alltid är helt veganskt. En plats där man kan få tag på allt det senaste som foldrar, tröjor, böcker och pins. Vi ses där någon gång i framtiden!

Nu efter riksstämman börjar på allvar vårt nya verksamhetsår. Vi kommer ha möten, samla namnunderskrifter, hålla i föreläsningar och mycket annat! Vill du vara med och hjälpa djuren kan du alltid kontakta oss på stockholm@djurensratt.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar